Wat is een lui oog?

Wat is een lui oog? Een lui oog is een oog dat minder goed ziet. De functie en kwaliteit van het oog is dan minder dan het andere oog. Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld scheelzien, een brilafwijking, een hangend ooglid of een combinatie van factoren. Een lui oog komt voornamelijk voor bij kinderen en het is belangrijk om het zo vroeg mogelijk te behandelen.

Bij de term ‘lui oog’ denken we al snel aan scheelzien, maar ook kinderen met ‘rechte’ ogen kunnen een lui oog hebben. Bij scheelzien komen kinderen al snel in mijn praktijk, maar bij de ‘rechte’ ogen wordt het lui oog nog wel eens laat opgemerkt. Als een kind snel moe is of bijvoorbeeld veel knippert of knijpt met de ogen, kunnen dit signalen zijn van een lui oog of iets vergelijkbaars.Bij dit soort klachten raad ik dan ook aan om het even te laten controleren.

Lui oog bij volwassenen
Het is belangrijk om een lui oog voor het tiende levensjaar goed en consequent te behandelen. Daarna wordt het veel lastiger en bij volwassenen is dit in de meeste gevallen niet meer mogelijk.

Lui oog stickers
Vaak trainen we het luie oog om actiever te worden , door het goede oog af te plakken. Daar zijn tegenwoordig ontzettend leuke pleisters voor! De kinderen in mijn praktijk kijken er vaak naar uit om weer een nieuw setje te mogen uitzoeken. Leuke pleisters vindt u hier.

oogpleisters lui oog

Ik kwam ook deze opties van my happy eye  ( http://www.myhappyeye.be/  ) tegen. Dit zijn goede opties voor als het kind ook een bril draagt. Wat een slim product en leuk voor kinderen!

ophetoog

Twijfelt u of uw kind een lui oog heeft? Ik ben gespecialiseerd in oogmetingen bij kinderen, neem gerust even contact op.